Förberedande utbildning

Drömmer du om att gå en förberedande utbildning i konst eller design? Nedan listas några av de absolut bästa skolorna i Stockholm såväl som Bohuslän.

Basis Konstskola

Basis Konstskola ligger belägen på Södermalm i Stockholm med närhet till caféer och gångavstånd till tunnelbana. Skolan har förberedande utbildningar, d.v.s. utbildningar som förbereder för vidare studier inom konst och kultur som Konstfack eller självständigt arbete som verksam konstnär. Om du är intresserad av att utveckla ditt måleri eller sinne för design finns både utbildningar i konstnärlig grund, konstnärlig fördjupning samt Inredning och Design. Utbildningarna sträcker sig över ett år och är studiemedelsberättigade men en avgift ska betalas innan påbörjad termin. Studier ges av lärare som själva är verksamma inom måleri och design och kurserna pågår i vackra sekelskifteslokaler. Konstskolan basis har banat väg för många konstnärer och de flesta som slutför utbildningen går vidare till högre studier inom området kultur. Det finns även möjlighet att söka kortare utbildningar. Tiderna för dessa är belagda till kvällstid och antal träffar brukar vara tio á 45 min. Priserna för de varierar och kurserna brukar vara populära så håll utkik på deras hemsida.

Gerleborgsskolan- Bohuslän och Stockholm

Gerleborgsskolan finns belägen i både Stockholm och Bohuslän. Precis som Konstskolan basis erbjuder de förberedande utbildningar inom konst, dock erbjuder de ingen utbildning i design. Deras utbildningar innehåller allt du behöver veta innan du ger dig hän konsten och låter dig utvecklas i vackra och kreativa miljöer. Gerleborgsskolan i Bohuslän är ett perfekt ställe att låta kreativiteten flöda då det ligger intill klippor och vatten och bjuder på ett rikt utbud av kulturaktiviteter under hela året. Lärarna på skolan är själva verksamma konstnärer och utbildade i konst och måleri. I huvudstaden har du lugnet på skolan och storstadspulsen precis utanför dörren om du finner det mer lockande. En avgift tas ut i samband med ansökan och terminsstart men du kan även söka CSN lån vilket du smidigt kan göra på deras hemsida med Mobilt Bank-Id. Gerleborgsskolan erbjuder även kortare konstkurser och kan sökas på deras hemsida innan terminsstart.

En förberedande utbildning behöver inte nödvändigtvis innebära fortsatta studier på Konstfack eller annan högre konstnärlig utbildning utan kan mycket väl vara starten in i ditt arbetsliv som konstnär eller arbete med design. En förberedande utbildning i en utvecklande och kreativ miljö kan vara väl investerad tid för sig själv eller i ett företag med fokus på konst eller inredning. För att komma i gång erbjuder ovanstående utbildningar en bra och stabil grund och efteråt kanske tanken om en egen ateljé med kontor känns lockande? Det finns möjligheter att starta upp en verksamhet med hjälp av Capcito och med ett fördelaktigt lån kan du slappna av och fortsätta förverkliga dina drömmar.